Îngrijire pentru tenul sensibil

Posted

Într-o lume ideală, am dormi cu toții până la ora 10, ziua de muncă ar începe cu laptopul pe picioare, în pat, iar programul s-ar încheia undeva în jur de 6 seara, rămânând timp pentru extra lenevit până a doua zi. Iar într-o lume și mai ideală, probabil că am exclude complet capitolul „ziua de muncă” în favoarea unui concediu pe perioadă nedeterminată, cu zile lungi, etern de vară. Eu așa mi-aș dori…

Am însă vaga senzație că pentru majoritatea dintre noi, lucrurile stau puțin complet diferit.

Am tenul gras în zona bărbiei, nasului și a frunții, normal sau uscat (în timpul iernii) în restul feței. Mă confrunt cu pori dilatați și ocazional îmi apare câte un coș, pe ici – colo. Mi se usucă și cojește pielea în timpul zborurilor prelungite iar la temperaturi extreme în minus, mă înroșesc. Hidratarea excesivă nu e o soluție, iar cele care mă urmăriți, știți cât de mult mă feresc de aspectul lucios al tenului.
Recent însă, am inclus în „kitul” meu de îngrijire a pielii încă un produs din aceeași gamă, de data aceasta adresat cu precădere pielii sensibile: La Roche-Posay Toleriane Sensitive.

De ce îmi place?

>Hidratează timp de 48 de ore (nu, nu am stat cu ochii pe ceas dar pot compara cu alte produse) fără să lase peliculă grasă. Absorbția este una rapidă, ceea ce ne duce la următorul punct:

>Textură ușoară, cremoasă dar nu apoasă. Plăcută la atingere, cu 0% parfum și 0% alcool

>Conține 83% ingrediente active (ceramide, glicerină, apă termală La Roche-Posay și vitamina B3)

>Calmează instant și reduce iritațiile – testat asta după o mască exfoliantă prea dură (chiar și pentru tenul meu obișnuit cu exfolianții mecanici aka mălai)

>Repară și protejează bariera pielii datorită prebioticelor conținute (conform unor oameni foarte deștepți, fiecare centimetru pătrat de piele găzduiește aproximativ un miliard de bacterii. Cu cât sunt mai diverse aceste bacterii, cu atât sunt mai sănătoase pentru pielea noastră. Ei, aceste prebiotice stimulează dezvoltarea bacteriilor prietenoase)

>Este spornică. Folosesc de regulă două „apăsări” blânde pe tub, suficiente cât să-mi acopere toată fața
Și foarte important, nu am întâlnit reacții adverse – aici mă refer la coșuri, usturime sau iritații (been there, done that cu niște creme de vreo 6 ori mai scumpe ca asta)

O folosesc de regulă dimineața, imediat ce am terminat cu micul-dejun și curățarea prealabilă. Fondul de ten se așează normal după (n-am întâlnit niciun fel de problemă), din experiența mea funcționând foarte bine și că bază pentru machiaj.

Author