Cele 10 lucruri pe care le fac ca sa-mi incep ziua in forta

Posted

1.
No phone rule. Dacă până nu de mult nu concepeam asta și declaram mai mereu că primul lucru pe care îl fac este să îmi verific telefonul, Instagram-ul, emailul, ei bine, acum am renunțat la acest ritual pentru că dacă intru pe telefon la prima oră dimineața, e clar că intru pe mesaje, what’s app, emailuri și fără să vreau încep să răspund rând pe rând și se face ora 12. Acum singurul contact pe care îl am cu telefonul este să-mi opresc alarma și să-mi pun muzică în boxe. Așa trebuie să înceapă dimineața.

2.
Mă ridic din pat atunci când sună alarma. No snooze. Snooze-ul de acum știu că îmi produce stres mai târziu. Cu cât lenevesc mai mult în pat cu atât am mai puțin timp pentru mine, așa că alarma e alarmă. Mă ridic și intru direct la duș, mă trezesc acolo, sub apă.

3.
Playlistul e foarte important. Eu una am un playlist pentru orice, inclusiv unul de feel-good pentru dimineață și exerciții. Nu exercițiile alea la sală, unde ascult B.U.G Mafia, ceva mai moody, de dimineață. Lucky you – my playlist is on Youtube, așa că dacă vreți să îl ascultați azi sau în orice altă zi (pentru că se tot updatează) o puteți face aici.

4.
Stretch, stretch, stretch – tot timpul fac stretching dimineața, pentru a mă pregăti pentru ziua care urmează – și pentru exercițiile de pe terasă. Te ajută să detensionezi mușchii, să te relaxezi si să te trezești mai ușor. Pentru asta folosesc desigur un Yoga Mat, iar culoarea mea preferată chiar acum este portocaliul. Don’t ask me why, mi se pare energizantă. Găsiți Yoga Mat-ul meu portocaliu, aici.

5.
Cafeaua (decofeinizată pentru mine) sau un ceai, un fresh de portocale – astea ar trebui să fie primele, însă cum bucătăria nu este încă gata, mă mulțumesc deocamdată cu un pahar de suc de portocale rece. Zic de suc de portocale? Aflați la pasul următor.

6.
Sportul de dimineață e acum prioritatea mea numărul unu. Și trebuie totuși să bei măcar un fresh de portocale, să mănânci o banană înainte de sport. După sport vine și micul dejun, desigur. Noi ne-am mutat recent la casă și terasa e locul peeeer-fect pentru sportul de dimineață. Vrem să organizăm și o mică sală / un zen room pentru yoga / stretching / sport, cu ieșire din dormitor, însă și asta mai durează puțin. Piese esențiale pe care le-am achiziționat pentru sportul acasă le găsiți și voi la Intersport, în Cluj sau alte orașe (sau mai bine, le poți comanda online). De când trebuie să urc 200 de scări cu orice colet, prefer să comand totul online. Inclusiv echipamentul de sport. În momentul acesta am două yoga mats, pe roz și portocaliu, bandă elastică și săculeți de nisip de două kilograme. Sper ca pe viitor să mi se alăture și Raul în acest ritual de dimineață. Ar fi cool să luăm chiar și o bandă de alergat pentru “sala” de acasă.

7.
Când e cald, schimb colanții pe pantaloni scurti, cum sunt cei de la Energetics pe care îi port în aceste fotografii. Mă bronzez și fac sport în același timp, îmi iau doza de vitamina D, e perfect. Pantalon scurt si bustieră, uneori chiar un top de costum de baie (vezi aici o opțiune pe negru) e combinația perfectă pentru mine pentru sportul meu pe terasă mixat cu sunbath.

8.
Think positive. Încerc tot timpul să văd jumătatea plină a paharului, să mă relaxez, să-mi relaxez mintea și să mă eliberez de gânduri dimineața. Fără social media, fără telefoane, fără oameni care să-mi spună ce am de făcut azi sau să-mi pună întrebări. Singurii cărora le răspund sunt membrii familiei, dacă mă sună sau există vreo urgență. Because family always comes first. În rest, telefonul poate sta liniștit la încărcat până eu îmi încep ziua cum trebuie.

9.
Petrec puțin timp cu pisicile, dacă aveți animale de companie, cu siguranță sunt în picioarele voastre încă de când vă turnați cafeaua în cană, ale mele sunt la fel. Miu Miu si Sushi, un motan turkish angora alb și o drăgăstoasă europeană pe care am găsit-o în curtea bunicii. Zece minute petrecute în egg alături de pisicile mele mă fac să uit de oraș, de birou, de gânduri.

10.
Beau cam un litru de apă în tot acest timp pentru a-mi curăța corpul, a-mi hidrata pielea și a-mi accelera arderile. Nu de puține ori mi s-a spus că am tenul bine hidratat la shooting-uri și ăsta este unul dintre motivele pentru care tenul stă bine și e foarte glowy. Restul trucurilor de beauty le stiți și voi. Totul pornește însă de la sport, apă și o minte relaxată.

Author